FOLLOWER

4 Mei 2016

Antara lipat dan gosok

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Inilah antara dilema ibu berkerjaya. Kerjaya lah sangat. Esok pagi-pagi dah kena outstation. Kalau diikutkan memang tak berapa suka outstation, tetapi demi tugas digagahkan jua. Sedangkan hari-hari biasa tanpa keluar pun kerja rumah tak habis-habis inikan pula bila ditinggalkan. Rasanya baru saja dapat bernafas dengan tenang setelah beberapa minggu lepas baru saja keluar.

Esok pagi dah nak keluar, bag pakaian tak kemas lagi. Kain baju sekolah anak pun belum digosok lagi.


Harus digosok juga baju sekolah malam ini.


Kemudian... sambung pula lipat kain nan sebakul.

Lepas ni baru boleh packing bag pakaian... tak mengapa esok kita tidor dalam bas.

posted from Bloggeroid

PENGALAMAN PERTAMA KE SABAH MENAIKI PESAWAT AIRASIA DI KLIA2

PENGALAMAN PERTAMA KE SABAH MENAIKI PESAWAT AIRASIA


Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Sabah Negeri di Bawah Bayu, AirAsia pula dikenali antara syarikat penerbangan yang menawarkan tiket murah.  Dua perkara yang tidak pernah disangka akan terjadi dalam hidup YB.  Selalu juga dengar cerita kawan-kawan yang melancong ke Sabah.  Seronok juga dengar cerita mereka tidak kurang juga cerita-cerita yang tidak enak.  Cerita yang tidak enak itu kita simpan saja dalam dalam kamus usang biarlah ia berlalu tanpa perlu diulang-ulang lagi.  Pengalaman bersama AirAsia bukanlah yang pertama kali.  Satu ketika dulu pernah uruskan tiket untuk seseorang dan pernah menghantarnya hingga ke KLIA yang sepatutnya dihantar ke LCCT. Satu lagi pengalaman pahit yang tidak ingin diingati tetapi peristiwa itu tetap menjalar dalam darah ingatan biarpun telah lama dilontar dalam kolam memori.


Gunung Kinabalu
Gunung Kinabalu
Gunung Kinabalu, satu nama yang sinonim dengan Negeri Di Bawah Bayu.  Tidak pernah terlintas diminda bahawa satu hari YB akan melihatnya sendiri.  Biarpun tidak sampai ke puncak tertinggi itu, tetapi pengalaman bergambar di kaki gunung tertinggi di Asia Tenggara merupakan satu daripada pengalaman yang menarik bagi tahun ini.


KLIA2
Mungkin ramai yang pelik dengan kelibat orang ini, siapa lagi?  YB lahhh. Mana tidaknya perasaan nak bergambar di pintu masuk KLIA2 tidak kesampaian kerana mereka sudahpun ke hadapan. Tinggallah YB terkial-kial di belakang sambil mencuri peluang mengambil sudut yang sesuai. Agaknya kalau tengok gambar ni boleh perasan ke ini adalah KLIA2?  Hanya yang biasa saja yang tahu.


KLIA2
Bukan selalu dapat bergambar bersama pesawat AirAsia menggunakan kamera hp sendiri... selfie lah nie.  Inilah antara gambaran perasaan teruja seorang YB yang pertama kali bergambar dengan pesawat AirAsia.  Dari ruang menunggu.


KLIA2
Ni lagi satu, jadual penerbangan pun nak snap juga ke?  Ye lah.  Ada gunanya, siapa yang pernah mengalami situasi ini pasti mengetahui betapa pentingnya jadual ini.  Tidak perlu bersusah payah nak buka beg tengok boarding pass.  Terutama bagi YB yang mudah lupa.  Sekejap ingat, sekejap lagi lupa gate mana nak masuk.  Nombor flight pun macam-macam ada.


KLIA2
Berikan keutamaan kepada mereka yang memerlukan.  Hanya kebetulan ketika itu tempat ini kosong dan tidak kelihatan pula insan seperti yang dilogokan, maka YB ambil kesempatan untuk duduk di sini, menunggu giliran untuk lapor diri.  Ha ahh yer la... lapor diri sebelum masuk ke gate yang betul. Dari sini boleh nampak pesawat tiba untuk menurunkan bagasi dan penumpang.


AirAsia
Ketika ini, jam menunjukkan 6:18 petang.  Masih ada masa kira-kira satu jam lagi sebelum YB menaiki pesawat bersama "team 5 bintang".  Rakan-rakan yang lain telahpun bertebaran ke merata kiosk menjamu mata atau mendapatkan sesuatu sebagai tanda kenangan.  YB masih lagi di sini menikmati pemandangan yang jarang-jarang ditemui.

Masih banyak lagi cerita yang ingin direkodkan di sini.  In Shaa Allah, di lain kesempatan YB akan menulis lagi beberapa pengalaman menarik sepanjang berada di Sabah.  Semoga YB diberikan kekuatan dan masa untuk menulis.


Terima kasih atas kesudian singgah baca PENGALAMAN PERTAMA KE SABAH MENAIKI PESAWAT AIRASIA DI KLIA2.

Buku | Dr. Zakir Naik: Tidak Merbahaya Tetapi Membahagiakan

Buku |  Dr. Zakir Naik:  Tidak Merbahaya Tetapi Membahagiakan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nota: Wordless Wednesday, hari di mana blogger seluruh dunia membuat entri Wordless Wednesday. Apa itu Wordless Wednesday (WW) ini? Ia merupakan entri dari blogger seluruh dunia tanpa sebarang ayat atau keterangan, hanya semata gambar, dan pengunjung boleh interprestasi dengan pandangan masing-masing menerusi ruangan komen entri tersebut.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Terima kasih atas kesudian singgah jengok Buku |  Dr. Zakir Naik:  Tidak Merbahaya Tetapi MembahagiakanTerima kasih Bloglist 3.2016

Terima kasih Bloglist 3.2016


Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Agak lewat YB keluarkan entri penghargaan bukan rakan blogger yang pernah menghuni ruang senarai blog sepanjang bulan Mac - April 2016.  Peluang untuk mengeluarkan entri sudah ada di depan mata tetapi terlewat pula dikeluarkan kerana kesibukan urusan kerja dan keluarga.  Hidup ini begitulah ada pasang surutnya.... untung sabut timbul, untuk batu tenggelam.


Bloglist 3.2016Senarai rakan blogger di atas telah menghuni ruang bloglist 3.2016 bersempena dengan penyertaan Giveaway/Segmen/Contest. Salah seorang dari mereka merupakan calon top 5 bagi program APO2016. Ramai dah tahu kan... tak perlulah diceritakan yer.


Terima kasih Bloglist 3.2016, atas peluang berkenalan secara online.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...